به منظور برقراری و گسترش تعاملات و همکاریهای علمی، آموزشی، پژوهشی، ترویجی و نمایشگاهی، تفاهم نامهای میان سازمان حفاظت محیط زیست به نمایندگی سرکار خانم دکتر معصومه ابتکار به عنوان معاون رییس جمهور و رییس سازمان از یک سو و مؤسسه موضوع شناسی احکام فقهی به نمایندگی حجتالاسلام والمسلمین محمد حسین فلاح زاده به عنوان رییس مؤسسه از سوی دیگر منعقد شد.
ایجاد و گسترش همکاری و ارتباطات علمی، آموزشی، پژوهشی، ترویجی و نمایشگاهی در راستای اهداف مشترک و استفاده بهینه از ظرفیتها، توانایی و امکانات علمی، آموزشی، پژوهشی، ترویجی و نمایشگاهی طرفین از جمله اهداف انعقاد این تفاهم نامه است.
همچنین تبادل تجربیات و یافتههای طرفین در حوزههای هدف و بهره گیری متقابل از خدمات و تولیدات علمی، آموزشی، پژوهشی، ترویجی و نمایشگاهی طرفین از دیگر اهداف این تفاهم نامه است.
بر اساس این گزارش، مشارکت در فرهنگ سازی عمومی مرتبط با حفظ محیط زیست، بهره مندی متقابل از تجارب و تخصص اعضای هیأت علمی، متخصصان و صاحب نظران دو طرف و تعریف و اجرای طرحهای تحقیقاتی، آموزشی، پژوهشی، ترویجی و نمایشگاهی مشترک از جمله محورهای همکاری درج شده در این تفاهم نامه هستند.
همچنین همکاریهای علمی و کارشناسی در فرآیند تبیین موضوعات احکام فقهی مبتلابه، جهت تعیین حکم فقهی آنها، مشارکت در برگزاری جلسات، نشستها و همایشهای علمی، آموزشی، پژوهشی، ترویجی و نمایشگاهی در راستاینیازهای طرفین و استفاده از امکانات و ظرفیتهای موجود علمی، آموزشی، پژوهشی، ترویجی و نمایشگاهی دو طرف در حوزه سخت افزاری،نیمه سخت و نرم افزاری از دیگر محورهای همکاری در این تفاهم نامه است.
بر اساس تفاهم نامه همکاری میان سازمان حفاظت محیط زیست و مؤسسه موضوع شناسی احکام فقهی، هر یک از دو طرف موظفند تا در تولید محصولات و محمولههای علمی، آموزشی و پژوهشی همچون کتب، مقالات، جزوات، انتشارات و غیره با دیگری همکاری داشته باشد.
تدوین شاخصههای زیست سالم در محیط سالم با بهره گیری از موضوع شناسی احکام و پاسخگویی به موضوعات نوظهورفقهی در عرصه محیط زیست، تدوین کتب اطلس جانداران، نباتات و گیاهان و مراتع طبیعی با رویکرد فقه و محیط زیست و تدوین رساله استفتائات زیست محیطی از جمله همکاریهای سازمان حفاظت محیط زیست و مؤسسه موضوع شناسی احکام فقهی در محور تولید محصولات است.
سازمان حفاظت محیط زیست و مؤسسه موضوع شناسی احکام فقهی طبق این تفاهم نامه موظفند تا در تولید محصولات و محموله های ترویجی و نمایشگاهی در جهت ایجاد موزه ملی فقه و محیط زیست همکاری کرده و در طراحی و ساخت شهرک تحقیقات و فن آوری اسلام و محیط زیست مشارکت کنند.
شایان ذکر است، این تفاهم نامه از زمان امضاء آن به مدت 1 سال معتبر است و در صورت توافق طرفین، قابل تمدید میباشد؛ همچنین پرداخت هزینههای ناشی از اجرای توافقات، بر اساس قراردادهای جداگانه (حاوی موضوعات و محورهای همکاری) مشخص و پس از تأیید طرفین، الزام آور خواهد بود.