تعیین مصادیق حلیت و حرمت تعدادی از پرندگان ایران

در راستای تعیین مصادیق حلیت و حرمت تعدادی از پرندگان ایران با هماهنگی های به عمل آمده با اداره های حفاظت محیط زیست استان های آذربایجان غربی و شرقی، نماینده مرکز موضوع شناسی حجت الاسلام و المسلمین زارعی در تاریخ 22 الی 26 شهریور ماه به استان های فوق مسافرت و از نزدیک شیوه پرواز پرندگان مورد نظر را مورد بررسی قرار داد.

talab

در این سفر از تالاب های آذربایجان غربی بازدید به عمل آمد که عبارت بودند از:

1 . تالاب قوپی باباعلی در 22 کیلومتری شهر مهاباد به سمت میاندوآب

2 . تالاب یادگارلو در حد فاصل شهرستان نقده و ارومیه

3 . تالاب شورگل حد فاصل شهرستان نقده و ارومیه

4 . تالاب درگه سنگی در جاده ارومیه مهاباد

5 –تالاب کانی برازان مهاباد

در این سفر با همکاری کارشناسان حفاظت محیط زیست نقده و تبریز از شیوه پرواز کمرکولی و فلامینگو فیلم برداری شد.

از برکات این سفر آشنایی با پروفسور قارا مصطفی اف و دکتر الیاس بابا اف از پرنده شناسان با تجربه از کشور آذربایجان بود که طی مصاحبه ای در زمینه 23 پرنده در دست بررسی مرکز موضوع شناسی اطلاعات لازم اخذ گردید.

در ابتدا آقای پرفسور قارا مصطفی اف به ملاک های حلیت و حرمت پرندگان در اسلام پرداختند ایشان فرمودند: از جمله ملاک های حلیت و حرمت در پرندگان این است که هر پرنده ای که نوک آن مثل عقاب خمیده باشد و جزو پرندگان شکاری محسوب شود آن پرنده حرام گوشت است، به خاطر اینکه گوشت آن پرنده برای بدن انسان ضرر دارد. در ادامه دومین ملاک حلیت و حرمت پرندگان این است که هر پرنده ای که بصورت بالبازروی پرواز کند مثل عقاب و لاشخور حرام است.

ایشان در مورد غواص گلو سیاه و غواص گلو سرخ گفتند: سنگ دان دارند به خاطر اینکه بتواند به وسیله آن استخوان ماهی هایی که می خورد را خورد کند.

همچنین در مورد شیوه پرواز کمر کولی گفتند: برخلاف سایر پرندگان شیوه ای متفاوت در پرواز کردن دارد و آن اینکه در پرواز ابتدا چند بال زده و بعد بال ها را به بدن خود می چسباند و به طرف جلو شیرجه می زند و حرکت می کند.