درس‌نامه مبانی موضوع شناسی احکام

مقدمه

بخش اول: کلیات

واژه شناسی

تذکیه از نظر لغت و اصطلاحات

ذبح و نحر

بخش دوم: تذکیه از منظر اسلام

دیدگاه فقها درباره تذکیه

شرایط ذبح حیوانات

ذابح باید مسلمان باشد یا در حکم مسلمان

ذابح ممیز باشد

ذابح قصد داشته باشد

ابزار ذبح باید از جنس آهن برنده مانند کارد باشد

رو به قبله بودن ذبیحه هنگام ذبح

پی در پی بریدن اوداج اربعه

ذبح را جلو و زیر گلو انجام دهد نه از پشت گردن و اگر از گردن باشد حرام است

اوداج اربعه حیوان با هم و بدون فاصله قطع شود

قطع کردن اوداج اربعه قبل از خروج روح باشد

بعد از قطع اوداج حیوان حرکت کند

مستحبات ذبح

مکروهات ذبح

اجزای حرام حیوانات حلال گوشت

بخش سوم:  دام

مراحل کشتار دام

علائم بیهوشی در دام

آمارات تذکیه

تأثیر تذکیه در حلال گوشت

انواع تذکیه