معرفی معاونت علمی مرکز موضوع شناسی احکام فقهی
معاونت پژوهشی
اهمیت پژوهش در موضوعات احکام فقهی و اهتمام بنیانگذاران مرکز موضوعشناسی احکام فقهی، خود گویای جایگاه و وظایف معاونت پژوهشی در تبیین مسائل موضوعشناسی، تعیین مصادیق احکام، تولید علم و گسترش دانش موضوعشناسی در عرصۀ فقه، ارتقای جایگاه موضوعشناسی در بین موضوعات فقهی، تولید مبانی و اصول موضوعشناسی، کاربردی کردن دانش موضوعشناسی برای رفع نیاز جامعۀ هدف است. سیاستگذاری، برنامهریزی و هدایت کلیۀ امور مربوط به فعالیتهای پژوهشی و نوآوری بر عهدۀ این معاونت میباشد. مرکز پنج گروه علمی با عنوانهای حقوقی ـ عبادات، اقتصادی، فرهنگی ـ اجتماعی، پزشکی ـ تغذیه و بنیادین را سامان داده که پژوهشهای موضوعشناسی در همین گروهها با نظارت معاونت پژوهش به بار مینشیند.
شورای پژوهشی، شورای مدیران، کتابخانه، کنترل نهایی پروژهها و آمادهسازی آثار از زیر مجموعههای این معاونت و تصویب نهایی آییننامههای پژوهشی، تعیین خطمشیها و ایجاد هماهنگیهای لازم میان گروهها نیز فعالیتهای دیگر این معاونت هستند.
اهداف معاونت
- فعالسازی ظرفیتها و ایجاد توانمندی در گروههای علمی مرکز؛
- رشد تولیدات پژوهشی موضوعشناسی؛
- ارتقای جایگاه تولیدات پژوهشی با بهرهگیری از اعتبارات پژوهشی درون و برون مرکزی؛
- طراحی برنامههای همکاریهای پژوهشی در سطوح ملی و بینالمللی؛
- ارتقای جایگاه موضوعشناسی احکام؛
- سامانه اطلاعرسانی (سایت)، ارائه اطلاعات و اخبار بهروز پژوهشی بهمنظور ارتقای سطح همکاریها؛
- تشویق اعضای پژوهشی به انجام پژوهش و افزایش خروجی علمی؛
- انجام امور جاری، شرکت مستمر و فعال درجلسات و پیگیری امور محوله؛
- برنامهریزی، پشتیبانی، تنظیم و نظارت کلیه خدمات پژوهشی اعم از طرحهای پژوهشی، انتشارکتاب و همایشها در چارچوب آییننامه و دستورالعملهای مصوب؛
- برگزاری کارگاهها و نشستهای علمی.