برگزاری اولین جلسه کمیته فقهی مؤسسه موضوع شناسی در سال ۹۷
این جلسه که با حضور نمایندگان مراجع عظام تقلید و با موضوع بررسی فقهی نهایی »عملکرد دستگاه مکانیزه تغسیل اموات» در مورخ ۱۳۹۷/۰۲/۲۵ برگزار شد. جناب آقای فلاح زاده اشارهای به مأموریت مؤسسه درباره شناخت موضوعات و روند شکلگیری جلسات کمیته فقهی و جایگاه ویژه و مأموریت آن نسبت به نتایج پژوهش های مؤسسه و اطلاع رسانی از آنها و اعلام نظر مراجع عظام تقلید توضیحاتی و درباره دستگاه مکانیزه تغسیل اموات گزارشی ارائه دادند.
برای آشنایی با ضرورت به کارگیری و چگونگی عملکرد دستگاه مکانیزه تغسیل اموات میتوانید اینجا را کلیک کنید
در ادامه جناب آقای علائینژاد ضمن پخش فیلم چگونگی تغسیل این دستگاه، نکاتی را مطرح کردند و در ادامه از طرف اعضاء محترم نکات و سؤالات ذیل مطرح گردید.
- این دستگاه قطعا برای همه وضعیت هایی که اموات دارند کاربرد ندارد زیرا گاه وضعیت نعش به گونه ای است که به علت سوختگی و جراحات نمی تواند مورد استفاده قرار گیرد.
- استفاده از این دستگاه برای امواتی که وضعیت مناسبی دارند نیز منوط به انجام مقدماتی است به ویژه مواردی که از بیمارستان ها می آید و چسب ها و یا جراحاتی دارند.
- یکی از سؤالات این است که مباشرت و نیت ابتدایی کافی است یا نیاز به استدامه دارد؟ بنابراین باید نظرات مراجع عظام اخذ شود.
- با توجه به آبی که در این دستگاه مصرف می شود به نظر می رسد اسراف است و باید برای کاهش مصرف آب یا بازیافت آن چاره ای اندیشیده شود.
- از لحاظ فنی باید اطمینان وجود داشته باشد که دستگاه درست کار می کند و معمولا در بین تغسیل اختلالی در آن رخ نمی دهد.
- نسبت به آسیب رساندن به بدن مانند ایجاد کبودی و حتی شکستگی نیاز است دقت های لازم صورت گیرد تا مسائل شرعی دیگری برای استفاده از این دستگاه ایجاد نشود و اگر احیانا رخ داد چه کسی مسئول است؟
- نسبت به اینکه گاه میت در حین تغسیل خود را نجس میکند آیا در این باره چاره ای اندیشیده شده است؟
- با توجه به متغیر های مختلف و احتمال اختلالهایی در حین تغسیل آیا می توان نسبت به این دستگاه اصاله الصحه جاری کرد؟ بنابراین باید اطمینان حاصل شود که در دستگاه همه ملاحظات در نظر گرفته شد و الا بعید است این اصل جاری شود.
- با توجه به انجماد نعش که اجزاء بدن بهم چسبیده میشود (مانند انگشتان و…) و حتی ممکن است بوسیله شستشوی اولیه با آب گرم هم به حالت طبیعی برنگردد و طبعا آب به همه جای بدن نمی رسد، چه باید کرد؟ آیا چاره ای اندیشیده شده؟
- آیا در تغسیل به آب خالص، صدر و کافور، ترتیب و تفکیک وجود دارد یا به صورت متداخل این کار اتفاق می افتد؟
- دستگاه از لحاظ ارتفاع نسبتا بلند ساخته شده و فاصله نازلهایی که آب روی بدن میت می ریزند با بدن خیلی فاصله دارد و اگر این فاصله کمتر شود بهتر است.
- در آینده ممکن است چند دستگاه همزمان به کار گرفته شود بنابراین باید ابعاد این چنین وضعیتی نیز از جهات مختلف لحاظ گردد.
در پایان موارد ذیل به تصویب رسید
- تذکرات و نکات مورد نظر کمیته فقهی برای سازندگان، مسئولان و بهره برداران ارسال گردد تا هم مطلع شوند و هم اشکالات را برطرف نمایند.
- سؤالات و ابهامات مورد نظر کمیته برای نمایندگان محترم مراجع عظام تقلید ارسال و پاسخ های ایشان دریافت شود.
- چند نفر به عنوان گواه آخرین مرحله ای که نقایص قبلی این دستگاه مرتفع شده را از نزدیک ببینند و صحت کار و رعایت همه موارد را تأیید کنند.
برای آشنایی با ضرورت به کارگیری و چگونگی عملکرد دستگاه مکانیزه تغسیل اموات میتوانید اینجا راکلیک کنید
Powered by WPeMatico